4 vragen die je nieuwe mogelijkheden brengen.

Bijgewerkt op: 8 dec 2020

Het jaar 2020 ben ik begonnen met het posten van vragen. Elke dag een vraag. Ruim 200 vragen. Waarom ik vragen stellen zo waardevol vind? Dat vertel ik je in dit blog. Ook geef ik je vier vragen mee die je elke dag weer opnieuw kunt gebruiken. Zodat je in elke situatie weer nieuwe mogelijkheden kunt uitnodigen.

Vragen versus conclusies

Als je een conclusie trekt, dan is dat het en blijft het zoals het is.

"Wat een rotdag" of "Dit overkomt mij echt altijd!" of "Daar hebben we geen geld voor."

Soms is een vraag een verborgen conclusie. Vaak begint deze met Waarom. "Waarom overkomt mij dit nou weer?" Of richt een vraag nog meer aandacht op het probleem: "Hoe kan het dat dit nog steeds niet gedaan is?"

Onze kijk op het leven creëert onze realiteit en onze realiteit beïnvloedt onze kijk. Eén van de belangrijkste uitspraken die ik van Access Consciousness heb meegekregen. Dat betekent dat je iets met je kijk op het leven kunt veranderen wanneer je niet blij bent met de realiteit.

Maar je kijk op het leven is gevormd door dat wat je tot nu toe ervaren en geleerd hebt. Dat vraagt dus om nieuwe mogelijkheden die je nog niet hebt kunnen bedenken. En die nieuwe mogelijkheden kunnen alleen ontstaan wanneer jij ernaar vraagt.

Deze vier vragen kun je elke dag, de hele dag door, zo vaak als je wilt, stellen. Ze vragen geen woordelijk antwoord. Ze vragen vertrouwen, van jou, dat er iets mooiers op je jouw pad mag komen.


Vraag #1 Wat is er nog meer mogelijk?

Deze kun je te pas en te onpas gebruiken. Elke keer als je jezelf of iemand anders een conclusie hoort uitspreken. Loop iets vast, kan het niet doorgaan op de manier zoals je het bedacht had? Wat is er nog meer mogelijk? Het is een uitnodiging voor je brein en het universum om iets anders te creëren.


Vraag #2 Hoe wordt het beter dan dit?

Elke situatie die onprettig voelt, die niet gaat zoals je dat zou willen. Deze vraag, hardop of in je hoofd, verandert je energie. Vaak al binnen enkele minuten. En met deze energie heb jij invloed op je omgeving. Moeiteloos.


Vraag #3 Hoe wordt het nog mooier dan dit?

Heb je ook wel eens van die momenten dat je iets bereikt hebt waar je al tijden naar uitkijkt? Wat zeg je dan tegen jezelf?

"Laat perfect niet in de weg staan van iets goeds en laat iets goeds niet in de weg staan van perfectie." (vrij vertaald van Emily Fletcher)

Met andere woorden, sta je ergens aan de top? Met deze vraag trekt mist op en zie welke nieuwe mogelijkheden er voor je klaar liggen. Je nodigt iets nog mooiers uit op je pad.


Vraag #4 Welke keuzes heb ik hier? Welke keuze creëert het meest voor mij en mijn omgeving?

Soms lijkt het dat je maar één keuze hebt. Omdat je klem zit tussen je eigen ideeën en de belangen van anderen. Die lijken in conflict te zijn met elkaar. Maar met deze vraag, is er geen verkeerde keuze. Want als jij kiest wat goed is voor jou is dat ook in het belang van jouw omgeving.

Tot slot zijn er natuurlijk ook conclusies die je elke dag kunt herhalen. Conclusies die jouw kijk op jezelf en je leven positief beïnvloeden. Ze worden ook wel affirmaties genoemd. "Ik ben veilig en geliefd" is bijvoorbeeld één van de conclusies die zelf veel gebruik.


Ik wens je een leven toe dat bij je past. Het stellen van vragen brengt je steeds dichterbij. Heel praktisch, en tegelijk op magische wijze. Want het universum, de Engelen, de Bron, welke naam je het ook geeft, het of ze staan voor ons klaar. Ze zijn ons ten dienste bij het leven van onze zielsdoelen.

Ik wens je veel plezier met het stellen van vragen. Ik ben benieuwd welke nieuwe mogelijkheden er op jouw pad komen. Ik hoor het graag terug.


Wil je nog meer lezen over vragen stellen? Dit boekje heeft mij heel veel inzichten gebracht: Magic You are it, be it. Dr Dain Heer (Brengt je naar Bol geen affiliatie)

Op mijn Instagram account kun je terugbladeren in mijn posts. Daar staan ook nog vele vragen die mij persoonlijk in allerlei situaties verder hebben geholpen.

54 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven