5 Tips om je energie schoon te houden

Bijgewerkt op: 8 dec 2020

Als Hsp-er sta je open voor de energieën om je heen. En omdat we als kind meestal niet geleerd hebben bewust te zijn van wat wel en wat niet van ons is, blijft het in ons energetisch systeem aanwezig. In dit blog geef ik je een paar praktische tips wat je kunt doen voor je dagelijkse energetische hygiëne.

Net als bij paarden, stellen wij ons dagelijks open voor onze omgeving, om te weten of we veilig zijn of dat er een sabeltandtijger op de loer ligt om ons te pakken te nemen. Onze kudde is zo sterk als het zwakste lid. Daarom is het van belang goed voor elkaar te zorgen en alles wat onze groep verzwakt zo snel mogelijk op te lossen.

Ons lichaam is een informatiebron voor alles wat zich afspeelt in onze omgeving. Alles wat we voelen, is informatie. En het meeste (98%!) is gewoonweg niet van ons zelf.

Die sabeltandtijger die bestaat niet meer. En toch doen we nog steeds wat toen nodig was om te overleven. Bovendien hebben we meestal niet in de gaten dat we ons gewaar zijn van gevoelens en gedachten van anderen. Onze antennes staan uit.


Wat kun je doen om van alles wat is blijven kleven los te komen en hoe kun je voorkomen dat er energie blijft kleven? Ik deel hier 5 tips met je.

Voor elk van deze tips geldt dat je ze elke dag kunt doen, zo vaak als je voelt dat nodig is. Ook kun je hulp vragen aan Engelen en andere lichte wezens om je heen. Door gewoon een vraag te stellen zoals: "Lieve Engelen, help me alsjeblieft bij de volgende oefening"


Tip #1 De Energetische Douche

Doe deze als je echt onder de douche staat, of visualiseer dat je onder de douche staat. Voor je brein is het om het even. Ben je bewust van het water dat over je hoofd, langs je lichaam stroomt. Open je handen en vraag het water alles wat niet van jou is en alles wat jouw energie negatief beïnvloedt mee te voeren het putje in. Volg met je aandacht even de stroom. Sluit nu je handen en vraag je lichaam nu te vullen met alles wat je graag mee wilt nemen: vertrouwen, licht, liefde, ruimte, vrijheid etc. Dat was het! 2 minuten is voldoende.


Tip #2 Energetische Bol

Sluit je ogen, voel hoe je lichaam voelt. Welke spanningen, pijnen, vermoeidheid voel je? Welke andere energie kun je waarnemen? Waar voelt het fijn? Vorm nu een bol van licht om je heen. Of je nu in een volle trein of ergens alleen in de natuur, maak de bol zo groot als voor jou prettig is. Vul de ruimte die ontstaat helemaal met jouw energie. En alles waar jij je graag mee omringt: positiviteit, levensvreugde, bescherming... etc. Als het andere mag dan oplossen. Neem de bol mee, de rest van de dag.


Tip #3 Retour Afzender

"Alle energie die niet van mij is, stuur ik nu terug naar degene bij wie het vandaan komt." Deze zin is heel eenvoudig. Je hoeft niet te weten waar je wat hebt opgepikt. Alles is energie en energie volgt intentie. Als jij dus hardop of intern de intentie uitspreekt dat alles wat niet van jou is terug mag naar waar het vandaan komt, dan gaat het in veel gevallen ook.


Tip #4 Contact Herstellen

Als jouw energie volloopt met energie van anderen, is dat ook een teken dat er ruimte is. Dat jij met je aandacht niet aanwezig bent in het hier en nu en in je lichaam. Herstel dus dat contact met je lichaam, met de aarde en de universele bron. Dat kun je doen door je een koord van licht voor te stellen dat vanuit je hart via je kruin naar boven het universum in gaat en zich daar verbindt met een lichte energiebron. Laat dan een nieuw lichtkoord ontstaan vanuit je hart, via je voeten, de aarde in. Laat dit koord tot in de kern van de aarde reiken en daar verbinding maken met de energie van de aarde. Vind je deze nog lastig, weet dat het om de intentie gaat. Er is geen goed of fout.


Tip #5 Grote Schoonmaak

Maak een lijstje van de verschillende thema's in je leven. Voeding, rust, huishouden, werk, vriendschappen, gezin, buiten zijn, etc. etc. Hoe staat het ermee? Welk cijfer hoort erbij? Wat zou je anders willen en kunnen doen? Wie kan je daarmee helpen? Pak pen en papier en maak een overzicht van alles wat je graag zo houdt zoals het nu is en wat je graag anders wilt. Wat wil je ervoor in de plaats? Ga niet alles in één keer aanpakken. Voel waar je het eerst iets mee wil. Maak schoon. Ruim op. Wees eerlijk. Zo wordt jouw energie schoon en komt er meer ruimte komt voor jou.


Welke andere tools ken jij om je energetisch op te schonen? Welke tips zijn hiervan nieuw voor jou?

Ik hoor graag wat je aan de tips hebt en welke nieuwe inzichten je hebt opgedaan. Ook als dit nog vragen bij je oproept, weerstand. Ik hoor het graag van je terug.


Heb je nog iets nodig in de grote schoonmaak? Soms zijn er nog, op onbewuste lagen, redenen om vast te houden aan dat wat eigenlijk niet meer goed is voor je.

In energiesessies help ik mensen deze onbewuste lagen naar het bewuste te brengen. Dat doe ik met behulp van opstellingen of energetische healings.

Dat geeft rust en ruimte voor meer van jouw eigen energie. Zodat jij nog meer jouw levenspad kunt bewandelen.

117 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven