Beter slapen? Dit is wat mij geholpen heeft.

Al vanaf mijn pubertijd lag ik 's nachts met regelmaat wakker. Twee, drie, vier nachten per week. Ik viel makkelijk in slaap, maar rond een uur of drie werd ik wakker en viel ik een uurtje voor de wekker af ging, in slaap. Nu ik veertig ben, lijkt er eindelijk een verandering te zijn in dit slaappatroon. Er is geen toverfee langsgekomen die dit heeft opgelost voor mij. En ik ben ook niet verhuisd naar een hutje op de hei. Lees verder als je wilt weten welke stappen ik wél heb ondernomen.

Van gefrustreerd, radeloos en boos op mezelf en mijn omgeving naar overgave. 's Nachts wakker liggen, het is zoals het is. En na jaren en jaren van overgave afwisselend met de andere minder effectieve gevoelens, ben ik goed slapen steeds als thema mee gaan nemen in de sessies die ik voor mezelf deed. Er kwam geen quick fix helaas. Maar wel puzzelstukjes die beetje bij beetje op hun plek vielen en op verschillende lagen van mijn bewustzijn rust brachten.


Oplossen van emotionele blokkades

Het leek niet zo zwaar allemaal, mijn kinderjaren. En toch kwamen er, tijdens (verschillende) sessies steeds stukken voorbij die nog gezien moesten worden. Bedekt met overlevingsstrategieën. Waarna weer ruimte kon ontstaan. Stukje bij beetje steeds meer ruimte. Familie opstellingen, innerlijk kind werk, Access Bars en een heleboel andere technieken die op mijn pad kwamen.


Lichamelijke blokkades oplossen

Alles wat je in je leven meemaakt wordt ook in je lichaam opgeslagen. De sessies die ik deed hielpen me echt enorm. En door ook voor mijn lichaam regelmatig behandelingen te doen, voelde ik dat, alles wat ik energetisch had opgeruimd, lichamelijk nog aanwezig was. Zo had ik een behandeling van een osteopaat gehad en kwam de week erop van zo'n 10 jaar terug weer even voorbij. En toen wist ik dat het echt uit mijn systeem weg was.


Mijn energie schoonmaken

Elke dag opnieuw, ochtend en avond. Alles wat er die dag of nacht aan me is blijven kleven, vraag ik aan de Engelen, om het bij me weg te halen. Aard gebonden geesten, entiteiten en andere lagere frequenties. Weghalen en in het licht brengen.

Ook ligt er een bergkristal op mijn nachtkasje. Die heeft een helende en beschermende werking.

Ik heb een blog geschreven met nog een paar andere tips om je energie schoon te maken.


De energie in mijn huis schoonmaken

Salie of Palo Santo hout branden, de Engelen vragen alles wat mij en mijn gezin negatief beïnvloedt uit mijn huis weg te halen. Als ik echt schoonmaak, met doekjes en stofzuiger enzo, doe ik dat met dezelfde intentie. Als we kleine ongelukjes hebben met grote drama's als gevolg, voel ik dat het weer tijd is voor een energetische schoonmaak.


Bescherming

Het was in mijn huis, mijn gezin, mijn lichaam altijd energetisch heel druk. Naast het schoonmaken van deze energie, vraag ik de Engelen ook dagelijks om bescherming. Een beschermende bol voor ieder gezinslid én voor ons huis. Zodat alleen positieve energie ons huis en gezin kan binnenkomen.


Goed aarden

Dit komt er overdag niet altijd van. Daarom vraag ik ook hier de Engelen me te helpen bij het aarden. Daarnaast heb ik een aardingslaken en kussensloop op mijn bed. Als deze in de was zijn (2 dagen of meer) dan merk ik dat. Mijn matras is gemaakt van kunststoffen waardoor mijn energie 's nachts uit balans raakt. Daarnaast doe ik, als het weer het enigszins toelaat, mijn wandeling op blote voeten. En er zijn nog vele andere manieren waarop je kunt aarden.


Voeding

Hoe beter de voeding, die ik kies, is afgestemd op wat mijn lichaam nodig heeft, hoe rustiger mijn organen. De nacht is ook het moment dat onze organen tot rust komen. En als we ze overdag te veel belasten met voeding, komen ze niet tot rust. Dat heeft ook invloed op slaap. Voor mij waren vlees, koffie en zuivel de grootste belasting. Maar ik heb de overtuiging dat dat voor ieders lichaam anders is. Je kunt dat onderzoeken met een homeopaat of mesoloog of zelf met een pendel.


Voor mij is de voorwaarde om goed te kunnen slapen rust op alle lagen: energetisch, mentaal, lichamelijk en emotioneel. En dan gaat mijn hele systeem in de ontspanning die nodig is om de hele nacht, tot de ochtend, lekker door te slapen. Wat een zegen!


Lijkt jouw slaappatroon op hoe dat van mij was? Zou je daar ook graag verandering in willen brengen en denk je hulp te kunnen gebruiken na het lezen van dit blog. Ik nodig je uit voor een energiesessie. Dan onderzoeken we samen welke stappen jij kunt zetten om de rust te creëren die jij nodig hebt.

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven