Geniet van je leven! 5 Tips om dat ook werkelijk te doen.

Bijgewerkt op: 8 dec 2020

Genieten! we wensen het elkaar zo vaak toe. En vaak heb in mijn leven, heb ik het gehoord, en kon ik er niks mee. Ik voelde me zelfs verkeerd als het me niet lukte om te genieten. herken je dat? In dit blog deel ik vijf tips die je kunnen helpen om (nog) meer van je leven te genieten.

#1 Dankbaarheid

Deze is het meest eenvoudig. En tegelijk het meest belangrijk. Maak een lijstje van tien dingen waar je oprechte dankbaarheid voor kunt voelen. De kracht zit hem in de herhaling. Doe dit elke dag voor een langere periode. In een dagboekje. Kies een vast moment van de dag. Het is net als een sper die je elke dag traint. Op een gegeven moment zal je merken dat je deze dankbaarheid meer en meer in je denken en in je leven integreert.


# 2 Focus op je verlangens

Dat wat jij verlangt is echt. Het is je geboorterecht om te ontvangen wat je ten diepste verlangt. Het zit niet in onze cultuur en vaak ook niet in onze opvoeding. Maar dat wat jij wil in jouw leven mag je uitspreken en naleven. Merk je, dat het moeilijk voor je is, om bij je verlangens te komen? Dan is dat het eerste waar je je op mag richten. Jij mag verlangens hebben.


#3 Verbeelden dat je er al bent

Voel, hoor, zie, ervaar elke dag weer opnieuw dat er al bent, dat je al hebt, waar je naar verlangt. Maak een moodboard, een visualisatie en gebruik al je zintuigen. Voel welk effect dat heeft. Je kunt vandaag al genieten van het idee dat je al bent waar je naar verlangt. Of het nou om materieel gaat of iets anders. Het maakt niet uit.


#4 Laat de verhalen van anderen los

We zien zoveel voorbij komen van andere mensen. En dan bedoel ik vooral op Social Media. De leukste momenten van ieders leven staan daar. Dat is was je meestal ziet. De leukste momenten.

Ik heb bijvoorbeeld wel eens, op een zonnige zondag, géén zin om naar buiten te gaan. En dat is prima. Maar als ik Instagram open, en ik zie tien posts voorbij komen van mensen die heerlijk in het bos geweest zijn, doet dat iets met mijn gedachten en gevoelens over mijn dagbesteding.

Wanneer ik dat opmerk, laat ik het los.


#5 Vervang moeten met willen

Moeten, is een illusie. Niks moet. Alles wat je "moet" heb je zelf gecreëerd. Neem daar verantwoordelijkheid voor. Stop met het woord moeten te gebruiken en vervang het met wil. Dat gaat je helpen trouw te worden aan dat wat je werkelijk wil in je leven.


Tot slot mag je jezelf ook toestemming geven om niet te genieten. Dat is niet verkeerd. Dat is een keuze. Niet een kwestie van goed of fout. Het wordt alleen leuker als je wel kunt genieten. Daar zijn we hier voor. In dit leven. Om ons hart te openen, ervaringen op te doen en te leren zijn met wat is. Vanuit daar stroomt genieten. Als vanzelf.


Ik wens je alle goeds. Met veel momenten waarop je voluit kunt genieten van je leven.

55 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven