Hoe je je intuïtie kunt gebruiken in je bedrijf?

Ondernemen vult iedereen geheel op zijn eigen wijze in. Dat is het mooie en het moeilijke eraan. Er zijn al vele succesvolle ondernemers geweest die hun verhaal hebben gedeeld. Vele onderzoeken zijn erover gedaan. Maar hoe het "moet" is heel persoonlijk, heb ik gemerkt.

Ik heb adviezen opgevolgd, die voor mij niet goed voelden. En dan was er dus geen gewenst effect, of ik was keihard aan het werk en liep leeg.

Nu ik mijn intuïtie inzet voor mijn bedrijf kom ik steeds dichter bij wat ik te doen heb en haken er steeds meer mensen aan bij wat ik doe. Ik ben nog niet waar ik zijn wil, maar ben heel dankbaar voor de flow waarin ik nu zit en het werk dat ik tot nu toe heb mogen doen om mensen te begeleiden op hun spirituele pad.

In dit blog deel ik een aantal tools en inzichten, die ik dagelijks toepas in het neerzetten van mijn bedrijf. Ik wens je leesplezier en inspiratie toe.

Alles is energie

Ik ben energie, jij, je bedrijf en al het andere wat op aarde gecreëerd is, is energie. En alles wat energie is, is met elkaar verbonden. Mijn energie, dat van mijn bedrijf, de acties die ik onderneem, de producten of diensten die ik aanbied, geld en mijn klanten.

En alle energie is voelbaar. Dat betekent dat je informatie kunt halen uit de verbinding met de energie van al het andere dat energie is. Daar gebruik ik verschillende tools voor:


Vragen stellen

Elke dag vraag ik aan mijn bedrijf: "Welke actie of acties kan ik vandaag doen om verder te groeien?" Soms loop ik over van ideeën en vraag ik: "Welk idee wil ik vandaag uitwerken?" Als het er echt te veel zijn vraag ik: "Welke van deze ideeën wil er door mij gecreëerd worden?" of: "Welk van deze ideeën gaan mij geld opleveren?" of: "Welk idee brengt mijn klant het best verder?" of: "Wanneer wil dit idee in de wereld gebracht worden?" of: "Wie kan mij hierbij helpen?"

De mogelijke vragen zijn eindeloos. De energie zit hem in de afwachting op het antwoord. Welk gevoel komt er op? Welke gedachten? Met het stellen van een vraag, zonder het antwoord meteen te hoeven weten, zet je een intentie. En die intentie brengt je op het punt dat je weet: dit is het, hier ga ik naartoe, deze weg volg ik. Wil je nog meer inspiratie? Ik kan je het boek "Joy of Business" van Simone Milasas aanraden. Het is een tijdje mijn bijbel geweest.


Opstellingen

Je kent het misschien al van familieopstellingen. Alles wat energie is kun je een stem geven. Een stem die je kunt horen, voelen of zien. In een opstelling geef je het een "anker". Doe het maar eens:

Pak drie A4-tjes. Schrijf op de eerste "Ik", op de tweede de naam van je bedrijf en op de derde je ideale klant. Leg de papieren op de vloer. Het maakt niet uit waar. Ga eerst met je aandacht naar binnen, een paar ademhalingen. Tot je een rustpunt in jezelf voelt. Ga dan één voor één op de ankers staan. Voel, hoor en zie wat er in je opkomt. Merk op hoe dat op elk blad is. Van welke energie word je je gewaar? Welke informatie geeft dat jou? Hoe voelt jouw ideale klant zich ten opzichte van je bedrijf en jou? Hoe voel jij je ten opzichte van jouw bedrijf en jouw ideale klant?

Zo kun je alle elementen van je bedrijf opstellen: je zielsmissie, de missie van je bedrijf, een ruimte of gebouw waar je wilt werken, inkomsten, uitgaven, spaargeld, producten of diensten die goed gaan of niet, iets nieuws wat je uit wilt brengen, klanten, toekomstige klanten enz. enz.

Als je hier zelf verder mee wilt, raad ik je het boek aan "Moeiteloos Ondernemen" van Martijn Meima Dat staat vol met praktische oefeningen en voorbeelden en kennis. Wil je graag een keer samen een opstelling doen voor je bedrijf? Boek dan een sessie bij mij.


Akasha reading

Regelmatig doe ik voor mijn bedrijf een Akasha reading. Een Energetisch veld vol kennis over alles wat leeft en geleefd heeft, alles wat energie is. Daar vraag ik de lichte energieën om kennis en begeleiding bij de volgende stappen die mag gaan zetten. Wat het volle potentieel is van mijn bedrijf. Wat ik nog te doen heb om daar met mijn bedrijf te komen. Meer lezen over de Akasha

Heel liefdevol, eerlijk en uitgebreid krijg ik hier antwoorden waar ik mee verder kan. Soms kom ik uit op een blokkade die ik daar ook kan oplossen. Ik stelde laatst de vraag, wat ik kan doen om met nog meer gemak geld te vragen. Wel zo handig als ondernemer, met gemak geld vragen voor je diensten. Toen hoorde ik over een ervaring uit een van mijn vorige levens. Waarin ik ben gaan geloven dat geld niet voor mij was, het was iets van de gemeenschap, waarvan ik alleen het hoognodige mocht ontvangen.

Door dit inzicht heb ik deze overtuiging die in mijn onderbewuste nog altijd mee deed, kunnen verwijderen uit mijn levenscontract. Ik voel nu geen spanning meer op geld vragen.


De energie volgen

Ideeën heb je als ondernemer genoeg. Te over! Het is de kunst om te voelen wat een idee met jouw energie doet. Ga je in je hoofd, het idee tot in de detail uitwerken, elk probleem dat je mogelijk tegen gaat komen oplossen en voel je je lichaam niet meer, dan is dat waarschijnlijk een idee wat je energie gaat kosten. Bovendien heb je het al bijna helemaal uitgevoerd in een miniwerkelijkheid in je hoofd. Dus waarom zou je het nog tot uitvoering brengen? Voel je dat je lichaam mee is in een idee? Gaat je hart sneller? Gaat je hart open? Voel je alles stromen? Ook al weet je nog niet helemaal hoe, wat, wanneer en met wie? Dan is dat een idee dat je gegeven is, dat bij jou past. Flow! Volg de energie die stroomt.

Als mensen afbellen, afspraken met jou vergeten, rekeningen niet betalen, kortom, loopt iets stroef? Dan is dat een teken dat er een blokkade is in energie. Wat die blokkade is, is een onderzoek waard. Waar jij van kunt groeien, waar je bedrijf van kan groeien en natuurlijk jouw klanten.


Ik wens je veel plezier bij je ondernemersreis en het verder ontwikkelen van je intuïtie en het inzetten voor je bedrijf. Ik ben benieuwd naar wat jij al doet en hoe dit blog je nog verder heeft gebracht. Ik vind het leuk om van je terug te horen.

54 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven