Ik ben niet gek, ik ben gewaar.

Hoe vaak heb jij het gevoel gek te zijn? Zeg jij "ik ben niet zo zweverig" "Ik heb een rijke fantasie" "Ze geloven me niet, als ik dit zeg"

Afgelopen voorjaar, was ik met mijn familie op een camping. In de eerste nacht was het heel donker en ik kon niet slapen. Toch, als ik mijn ogen sloot, zag ik zo immens veel licht. Mijn hart ging open en toen ik naar boven 'keek' (mijn ogen waren nog steeds dicht) zag ik een grote draak over onze tent gebogen zitten. In een beschermende houding. Zo voelde het ook, groots en beschermd. Ik was vol van deze ervaring. Ik deelde het met mijn man, die dit soort verhalen prima kan ontvangen. En ik deelde het met mijn moeder, die inmiddels al heel wat gewend is en ook mee kan in een heleboel "gekkigheid". Gelukkig! Ik ben dankbaar dat ik mijn gewaar zijn kan delen met mijn moeder. Maar het is niet overal, dat ik die ruimte voel.

Vrijuit praten over dat wat je weet, dat wat je voelt, ziet en ervaart. Daar gaat dit blog over. Je veilig voelen om zo 'gek' te zijn als je bent, of met andere woorden: je gewaar zijn en daar over kunnen praten.

In de loop van de geschiedenis van de mensheid is er heel wat angst gecreëerd rondom helder zien, horen, voelen en weten. Zoveel angst dat er mensen voor zijn verbannen, opgehangen, op de brandstapel gegooid of welke andere vorm van 'recht'. Je gewaar zijn van het niet belichaamde, het onzichtbare en niet tastbare, is een angstaanjagend iets dat ons nog steeds weerhoudt om vrijuit te praten over wat we echt zijn. Wat we echt weten, zien en ervaren.

Dus... aanpassen

Dus als gewaar mens ga je je aanpassen. Je voelt vaak al voor dat je iets wel of niet gaat zeggen wat dat met de ander doet. (Soms is dat gekleurd door (heel) oude angsten om afgewezen te worden.) En als je dat vaak genoeg doet, ontstaat er van alles wat niet meer te onderdrukken of beheersbaar is: slapeloosheid, Burn-out, angststoornissen, Depressie, ADHD, ASS, PTST, Schizofrenie en wat nog meer...

"Gelukkig" is er medicatie waarmee we een heleboel kunnen onderdrukken zodat we toch in het doosje passen van deze realiteit. En als dat doosje niet werkt, kun je een andere vorm of grootte proberen. Genoeg doosjes, toch?

En dan kun je toch in meer of mindere mate doen wat wij allemaal doen... werk, relatie, kids, hypotheek... En dan ben je gelukkig. Kijk maar naar al die mensen om je heen die dat hebben gecreëerd in hun leven: allemaal gelukkig, toch? Of niet?

Wat als we uit het doosje, dat deze realiteit is, stappen? Naakt, kwetsbaar, gewaar en totally weird... Ja! Ik praat met draken en Engelen en overleden zielen, die in war zijn over waar ze zijn. Ja! Ik voel wat jij voelt en weet soms wat jij weet. En dat doe ik met een reden. En die reden is niet om dat vervolgens weg te stoppen in een metaforisch doosje. Ik kan dat omdat ik daarmee iets kom brengen hier op aarde. Licht, liefde, heling, energie, vreugde! En wat ik kom brengen kom ik ook halen.

Ik kom halen wat jij hier brengt. Om samen te groeien. Als jij iets heelt, heel ik ook. Als jij voor jezelf kiest, faciliteer je dat ook voor mij en andersom.

Ik nodig je uit om stoppen met jezelf verkeerd te maken over dat je niet passen in deze realiteit. Ont-dek wie je bent, wat je bent en wat je hier komt doen. Als je maar plezier hebt! Het is jouw keuze. Laten we elkaar optillen en waarderen in elkaars weirdness. Hoog gevoelig of hoogbegaafd of beiden zijn, een enorme multi-tasker zijn, de onbelichaamde wereld kunnen ervaren. Er is niks verkeerds aan. Het is een groot talent dat bijdraagt aan wat we te doen hebben in deze tijd. You are so beautiful to me!


Wil je nog verder lezen over dit onderwerp? Deze boeken hebben mij geïnspireerd:

Would you teach a fish to climb a tree? Door Anne Maxwell, Gary M. Douglas en Dr Dain Heer.

Beyond the Utopian deal. Door Gary M. Douglas

Wie of wat heeft jou geïnspireerd om nog meer van jouw zelf te zijn? Ik hoor je graag!

30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven