Seks en no seks in je leven

Of je nu alleen bent of in een relatie, seks en no seks is deel van ons leven. Welke standpunten je hebt over seks en no seks? Wat ben je hierover gaan geloven en staat dat je in de weg om je eigen weg te kiezen in seks en no seks? In dit blog ga ik verder in op wat ik bedoel met seks en no seks. Want voor mij betekent dat niet alleen maar lichaamsdelen bij elkaar brengen. Ik deel mijn ervaringen en inzichten op dit gebied.

ONTVANGEN

Seks en no seks gaat voor mij over ontvangen en niet ontvangen. Ontvangen in de breedste zin van het woord. Ontvangen, in eerste instantie van jezelf. Alle good, bad and ugly (als er al zoiets als bad and ugly is aan jezelf). In hoeverre ben je bereid om jezelf lief te hebben, zonder oordeel helemaal dankbaar zijn voor je lichaam en voor wie of wat je bent? In hoeverre sta je jezelf toe om volledig te mogen ontvangen wat er in het leven naar je toekomt? Wat wijs je nog af omdat je het niet verdient hebt, of omdat het te veel, te weinig, te goed, te slecht, te groot, te klein, te mooi, te lelijk etc is?


THUIS IN JE LICHAAM

In hoeverre ben jij werkelijk thuis in jouw lichaam? Voel je de energie stromen in alle delen van je lichaam? Voel je je voeten op de grond? Voel je energie stromen vanuit je voeten in alle delen van je onderlichaam? Of houdt jouw energie op bij je middenrif? Heb jij al werkelijke "Ja!" gezegd tegen dit leven en dit lichaam? En ben je bereid dat elke dag weer opnieuw te doen? En wat staat je nog in de weg om te kiezen voor elke dag vreugdevol ontvangen wat het leven je te bieden heeft?


ALLES IS BELANGRIJK BEHALVE IK?

Ik heb in mijn leven periodes geleefd vanuit no seks terwijl ik regelmatig seks had. Hoe? Het was vluchtig, met mensen die ik niet of nauwelijks kende. Vanuit de overtuiging dat ik daar beter van zou worden, vanuit het me niet goed genoeg voelen. Ik liet zo aan de wereld zien, dat ik deed waar ik zin in had. Maar in werkelijkheid, had ik geen idee waar ik zin in had. En met elke "no seks" vrijpartij raakte ik weer iets verder van mezelf verwijderd.

Ook heb ik periodes in mijn leven geleefd vanuit no seks terwijl ik in een liefdevolle relatie was (en nog ben). Ik had alles in mijn leven belangrijker gemaakt dan mijn zelf. Werk, de kinderen, ons huis, familie, spirituele groei, opleidingen, een bedrijf opzetten, sport enz. enz. En boven al: de mogelijke meningen, verwachtingen en projecties van anderen ten opzichte van mij en seks en no seks. En dan wil mijn man ook nog regelmatig met mij vrijen! No way! Daar heb ik echt geen zin in.WAT IS ER VERANDERD?

Ik ben in de afgelopen jaren steeds meer keuzes gaan maken die goed waren voor mij. Ik ben mijn zelf steeds belangrijker gaan maken op alle gebieden die ik hierboven opnoem. En ik ben vragen gaan stellen die mij brachten tot inzichten en keuzes die mij helpen te ontvangen wat het leven is.

"Wat ben ik nog niet bereid te ontvangen van mezelf?"

"Wat is er voor nodig om nog meer van mijn zelf te kunnen ontvangen?"

"Wat is er mooi en goed aan mij, dat ik tot nu toe nog niet heb erkend?"

"Wat mag ik nog meer van mijn zelf aan de wereld laten zien?"

"Hoe kan ik nog meer aanwezig blijven in het intieme samenzijn met mijn man?"

"Hoe wordt het nog beter dan dit?"

Er is niet één trucje dat ik heb gedaan om in een meer seks leven te zijn. Het zijn verschillende dingen die ik gedaan heb. Ik noem er een paar die je voor jezelf kunt voelen of dat jou ook zou kunnen helpen. In energiesessies, die ik zelf heb ondergaan, heb ik vele blokkades opgelost die ik had opgeworpen om te kunnen overleven in dit leven en alle levens voor deze. Met de Akasha readings en healings die ik voor mezelf deed kwam ik nog meer op mijn levenspad terecht. Dat bracht en brengt zoveel energie en levensvreugde. Ik heb een jade Yoni ei gekocht, waar ik regelmatig plezier mee heb in mijn eentje. Door de combinatie van de energetische werking van jade en de fun die ik ermee heb, stroomt er meer energie in mijn bekken. Ik deed een heel leuke Shakti dans cursus. Daarnaast hebben een aantal behandelingen van een Osteopaat alle processen in mijn hele gebied in mijn onderrug en onderbuik weer losgemaakt. Ik ben dit alles zo enorm dankbaar. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Jij en jouw lichaam zijn uniek en hebben een eigen weg te gaan. Bij welke van de dingen die ik hierboven noem, voelde jij jouw lichaam 'aan' gaan? Of is er nog iets ander nodig?


Tot slot wil ik nog noemen dat er geen verkeerdheid is aan no seks. No seks is gewoon no seks. Voor mij was dat een belangrijk inzicht. Om totaal oké te zijn met het geen zin hebben. Ik ben het gaan zien als interessant. "Oké, interessant. Ik heb geen zin in seks. Wat mag ik hier ontvangen wat ik nog bereid ben om te ontvangen? Wat is er nog meer mogelijk?"

"Interessant" haalt de lading van no seks in je relatie met de ander en de relatie met jezelf af.


Wat zou jou helpen als je meer seks in je leven zou willen ontvangen? Welke vragen zouden jou kunnen helpen? Welke inzichten mag jij nog ontvangen? Welke vastgezette energieën zouden jij en je lichaam nog kunnen loslaten om vrij uit te kunnen ontvangen?


Ik wens je veel plezier met deze vragen en alles wat dit blog je gebracht heeft. Wil je nog verder lezen, dan kan ik je de volgende boeken aanraden: Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz en Right Body for You van Gary Douglas.


Ik hoor graag jouw gedachten, jouw ervaringen, vragen en tips. Je mag me mailen of hier een reactie achterlaten. Let's talk about sex vanuit de ruimte, energie en het bewustzijn dat zonder oordeel is. Geen goed of verkeerd. Alleen ieders eigen wijsheid en waarheid.

76 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven