Wat je moet weten over geesten

Als hoog sensitief persoon, neem je veel waar in de energie om je heen. Hoe opener je waarnemingsveld, hoe meer energieën je opmerkt. Dat is aan de ene kant een mooi en aan de andere kant raak je daardoor juist uit balans. Dit blog gaat over energieën die behoorlijk verstorend kunnen zijn. Namelijk over geesten, ook wel entiteiten, aard gebonden geesten (AGG) of dolende zielen genoemd. Ik ga in op vragen als: Wie of wat zijn het? Hoe weet je dat ze er zijn? En tot slot: Wat kun je doen om er van af te komen?

Want het gaat om balans in jouw energie. Zodat jij kunt doen wat voor jou belangrijk is.

Aard gebonden Geesten (AGG)? Waar hebben we het over?

Als mensen overlijden, is dat een overgangsmoment. De ziel verlaat het lichaam, neemt afscheid van het leven dat net geleefd is en keert terug naar de zielenwereld. Om daar zijn bevriende zielen weer te ontmoeten en met Engelen het laatste geleefde leven te evalueren en plannen te maken voor nieuwe levens. Deze noem ik overgegane zielen. Deze voelen licht en komen nog terug om een positieve bijdrage te zijn voor de nog belichaamde geliefden.

Soms gaat er iets mis in het overgangsproces van een overledene. Als de dood onverwachts komt, als de overledene niet in leven na de dood geloofd, als de nabestaanden de overledene niet los kunnen laten, als ze iets gedaan hebben wat nog om vergeving vraagt. Er zijn vele andere redenen waarom zielen nog niet in het licht gaan. Ze blijven dan in een sfeer hangen vlakbij de belichaamde zielen (levende mensen). Ik noem ze Aard gebonden geesten (AGG).


Hoe weet je dat ze er zijn?

Er zijn verschillende tekenen die op aanwezigheid van AGG duiden. Kinderen laten ze het duidelijkst zien door: niet alleen durven zijn, slecht slapen, plotseling, opvallend vreemd, vaak negatief, gedrag zoals huilen, boosheid, instorten in drama.

Zelf voel ik hun aanwezigheid door spanningen in mijn lichaam, kou, angsten of boosheid die buiten proportie is, negatieve gedachten, hartklopping, super wakker midden in de nacht, kleine ongelukjes (dingen laten vallen, in mijn vinger snijden, knie stoten) en andere plotselinge tekenen van disbalans in mijn lichaam en energie. Een ander teken kan ook een wild flakkerende kaars zijn.


Wat kun je doen?

AGG zijn nog in deze sfeer vanuit onbewust zijn. Ze weten vaak niet dat ze geen lichaam meer hebben en zijn daardoor in de war. De meeste AGG hebben geen slechte intenties, maar gaan, net als onbewuste mensen, over je energetische grens. Ze worden aangetrokken door de lichte energie die jij, als sensitief en behulpzaam mens, uitstraalt.


Toen ik voor het eerst bewustzijn kreeg over AGG, leerde ik een manier om ze weg te sturen. Een gesprekje bestaande uit een aantal vragen, waarna ze meestal welwillend vertrokken. Dat was al heel fijn! Want dat gaf al wat meer rust. Maar tegelijk leidde mij het ook heel erg af van mijn leven en dat wat ik wilde doen. Het leek alsof er een neon verlicht bord boven mijn huis hing waar "Gratis licht hulp 24/7" op stond. Ik werd er gek van. Elk moment van de dag én nacht stonden er hele groepen AGG bij mij om geholpen te worden.


Begin 2019 deed ik een mooie cursus waarna alles voor mij een stuk rustiger werd. Ik leerde de Engelen om hulp te vragen. Niet meer in gesprek met elk van deze dolende zielen. Wat een ruimte gaf mij dat!

Elke dag vraag ik nu aan de Engelen om mijn huis te reinigen. Om AGG in het licht te zetten en mijn huis te vullen met hun licht en energetische barrières te plaatsen voor alle laag trillende frequenties van buiten. Als de energie in huis erg zwaar voelt, steek ik wat Palo santo hout aan. Salie werkt ook.


Niet alle AGG gaan op deze manier weg. Dan is het goed om wél in gesprek te gaan, maar dan met iemand die mee kan voelen. Iemand die hier ervaring mee heeft en kundig kan voelen of zien wat deze ziel nodig heeft om over te gaan in het licht.


Als je vaak last hebt van AGG is dat ook een teken dat je nog iets te doen hebt om je aura te dichten. Ze zijn bij je omdat er toegang is. Alcohol, drugs en zware medicatie zijn stoffen waar AGG op aanhaken. Maar ook andere momenten waarop jouw trillingsfrequentie laag is hebben ze toegang. Dat vraagt dus van jou om je energie hoog te houden, door goed voor jezelf te zorgen en te kiezen voor lichte gedachten en activiteiten.


Er is nog veel meer te vertellen over dit onderwerp. Ik hoor het graag als je hier nog vragen over hebt of als ik je kan helpen. Ofwel om van AGG af te komen ofwel in het stuk zelfzorg.

En ik denk dat je al een heel eind komt met de hulp van de Engelen. Schroom niet, ze staan altijd voor je klaar en geen vraag is te veel. Vanuit dankbaarheid, licht en liefde om de wereld een lichtere plek te maken.

88 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven